26 Şubat 2015 Perşembe

ONCE (BU FİLMİ MUTLAKA DİNLEYİN)

Merhaba sevgili dostlar. Bugün sizlere uzun zamandır aklımda olan bir film tavsiyesinde bulunacağım. Hani bazı insanların başucu kitapları vardır ya. Bu film de öyle, bir kitap gibi defalarca izleseniz bile bıkmayacağınız türden. Hatta başlığa dikkat ettiyseniz bu filmi dinleyin yazdım. Çünkü bu filmi öne çıkaran şey müzikleri. Hatta filmi izledikten sonra soundtrack albümünü mp3 ünüze atıp sürekli dinlemek isteyebileceğiniz muhteşem müziklere ve sözlere sahip.

Yurtdışına çıkanlar daha iyi bilirler. Avrupa Metroları ve sokakları muhteşem sokak müzisyenleri ile doludur. Ben bu tip adamları Türkiye'de para verip bile bir mekanda dinleme şansınızın az olduğunu söyleyeyim, gerisini siz düşünün. İşte filmimizdeki karakterde akustik gitarıyla kendi bestelerini söyleyen bir sokak şarkıcısı. Sevgilisinden yeni ayrılmış, kırık kalpli kahramanımız onun için bestelediği birbirinden güzel parçaları içtenlikle seslendirirken, bozuk elektrik süpürgesini tamire götüren bir bayanın dikkatini çekiyor. Kadın adamın çaldığı parçayı çok beğeniyor ve biraz bahşiş bırakıyor. Bizim çalgıcı kahramanımız ise verdiği parayla dalga geçiyor çünkü gerçekten çok komik bir rakam. Bu şekilde aralarında muhabbet gelişiyor. Güzel tesadüf ise çalgıcı kahramanımızın babası Hoover tamircisi. Süpürgeyi tamir ettirelim muhabbetine falan geliyor iş ve bu tuhaf karşılaşmanın sonucu mükemmel bir hikaye gelişiyor. Anlatmayı burada bırakayım, gerisini siz getirin. Bu arada film müzikleriyle meşhur, ama altını çizeyim müzikal değil.

İzleyin ve dinleyin bu filmi. İnanın isim yapmış pek çok romantik filme on basar. Hatta İngilizceniz iyiyse sözlere odaklanın. Mükemmel kelimelerle ifade edilmiş aşk şarkıları mutlaka yüreğinize dokunacaktır.

Eh bana müsade artık, bugün de güzel bir film tavsiye etmenin mutluluğuyla hepiniz sağlıcakla kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder