27 Ocak 2015 Salı

HOW TO SURVIVE TÜRKÇE İNCELEME VE OYNANIŞ SERİSİ




Bir Garip Hayatta Kalma Mücadelesi 

Arkadaşlar merhaba. Steam indirimlerinden oldukça uygun fiyata aldığım bu oyun bir süre Steam kütüphanesinde öylece yattıktan sonra, üniversitede okuyan yeğenimin gelmesiyle can buldu. Birlikte aynı ekranda oynayabileceğimiz coop bir oyun bakıyorduk ki, aklıma bu geldi ve başladık. Başlayınca da bırakamadık, hala oynuyoruz. Çok güzel bir oyunmuş. İçinde her şey var. Crafting mi istersin? Hayatta kalma unsurları mı istersin? Son zamanların zombilerinden mi istersin? Değişik Bosslar mı istersin? Gece-gündüz faktörü mü istersin? Hava değişsin sis olsun, yağmur yağsın mı istersin? Aklıma gelenler şimdilik bunlar, her şey var oyunda.

Bir uçak kazasından kurtulduğumuz oyunda, gözlerimizi bir adada açıyoruz. Çok bilindik bir senaryo değil mi? Ama işin eğlenceli kısmı konu değil, oyunda yapabilecekleriniz. İlk paragrafta da bahsettiğim gibi envai çeşit işle meşgul oluyorsunuz ve bu size acaip keyif veriyor. Ama oyunu coop oynamanızı öneriyorum, böylece alacağınız tat ikiye katlanacaktır. Hem birbirinize yardım edip, sırt çantasında taşıdığınız envanterleri paylaşabiliyorsunuz, hem de düşmanlarla savaşırken sen sağı al ben sola bakayım diyerek taktikler geliştiriyor ve işinizi kolaylaştırıyorsunuz.

Oyun Diablo gibi izometrik bakış açısıyla oynanıyor ama tıklama yok. Ben ve yeğenim gamepadlerle oynadık oyunu. Kontroller oldukça rahat ve kamera açıları başarılı. Bu konuda oyuna tam not verebilirim.

Grafik olarak da bence gayet yeterli bir oyun ve süper bir sisteme gerek duymadığı için pek çok Pc'de rahatça oynayabilirsiniz. Aslında oyun çıkalı bayağa oldu ama ben indirime düşmesini bekleyerek aldığım için, incelememiz biraz geç kaldı. Bu kadar güzel bir oyun olduğunu bilsem fiyatının düşmesini beklemeden bile alırdım. Parasını hak ediyor.

Oyunda çeşitli adalar var arkadaşlar, bu adalar arasında seyahat ediyorsunuz. Her adada sizi bekleyen görevler ve düşman çeşitleri farklı. Bir de adaların sakinleri olan maymunlardan ek görevler alabiliyorsunuz, ek görevler de keyifli. Bir adadan diğerine gittiğiniz zaman oradaki görevleri yapmak için gerekli olan donanımınız yoksa eski adanıza dönüp kendinizi biraz daha geliştirmeniz gerekebiliyor ya da sizden istenen bir parça ya da yiyeceği bulabilmek içinde farklı adalara geçmeniz icap edebiliyor. Bu bakımdan oyun dümdüz ilerlemeli bir oyun değil. Yeni bir yere başladığınızda bile eski yerleri ziyaret etmek zorunda kalabiliyorsunuz ki, bu bence çok güzel olmuş. Hiç de sıkmıyor, aksine oynama isteğinizi arttırıyor diyebilirim.

Evet oyunla ilgili kısa incelememiz bu şekilde, bence How To Survive'a bir şans verin ve oyunu oynayın. Oyun yanlış hatırlamıyorsam Ps 4'e de çıktı. Konsolda da alınıp tecrübe etmesi keyifli olacaktır. Hatta elinizde Vita varsa, remote play özelliği ile uzanarak oynamanın farklı bir tat bırakacağı düşüncesindeyim.

Oyunla ilgili 8 bölüm çektik şimdilik, devamını getirmeyi umut ediyoruz. Oynanış videolarının birkaç bölümüne aşağıdan ulaşabilirsiniz, videolar yüklendikçe, konuya da yenileri eklenecektir. Sağlıcakla kalın ve bloğa ya da youtube kanalına abone olmayı ihmal etmeyin lütfen.
































Hiç yorum yok:

Yorum Gönder